تحولات لبنان و فلسطین

فرهاد اصلانی؛ بازیگر مطرح سینما و تلویزیون کشورمان از جمله افرادی است که موضعی موافق با استفاده از ابزارهایی چون کلاه‌گیس در سینما دارد.

کارشناسان دینی نظر بدهند

به گزارش قدس آنلاین، در روزهای گذشته اخبار جنجالی پیرامون فیلم «کاناپه» و کنار گذاشته‌شدن تازه‌ترین ساخته کیانوش عیاری از بخش رقابتی جشنواره سی‌و‌پنجم فیلم فجر نظرات مختلفی را در این زمینه به‌وجود آورد. دلیل حذف فیلم بنا به گفته اطرافیان عیاری، استفاده نامناسب فیلمساز قدیمی سینمای ایران از «کلاه‌ گیس» برای شش کاراکتر زن فیلم بود. عیاری فراتر از این موضوع عنوان کرده است که در جهت رسیدن به رئالیسم در سینما از این پس به هیچ‌وجه در نماهای داخلی فیلم‌هایش برای شخصیت‌های زن از روسری استفاده نخواهد کرد!

جدا از این‌که تولید در سینمای ایران قوانینی دارد که فیلمسازان برای تولید و نمایش فیلم ملزوم به رعایت آن‌ها هستند نظرات برخی سینماگران و کارشناسان فرهنگی و مذهبی را در این زمینه جویا شده‌ایم.

این بازیگر پیشکسوت که امسال هم آثاری در جشنواره فجر دارد درباره نحوه پوشش بازیگران و نوع چهره‌پردازی شخصیت‌ها براساس موازین شرعی و عرفی جامعه به «صبا» گفت: من کارشناس مسائل دینی نیستم که بخواهم به‌طور قاطع درباره این مسئله نظر بدهم و به‌نظرم حتما لازم است کارشناسان دینی و اهل فن در این باره نظر داده و مواضع خود را صادر کنند اما به‌نظر من سینما برای نمایش بسیاری از اتفاقات نیاز به کمک گرفتن از عواملی برای نشان دادن وضعیت‌ها و موقعیت‌های درام دارد که یکی از آن‌ها می‌تواند استفاده از کلاه‌گیس باشد.

بازیگر نقش‌های ماندگاری چون «عبیداله بن زیاد» در مجموعه «مختارنامه» در پاسخ به این‌که چگونه می‌توان به‌دور از هرگونه آسیب‌های احتمالی سراغ ابزاری چون کلاه‌گیس رفت، عنوان کرد: باید نظارت و کنترل لازم درباره همه اتفاقات وجود داشته باشد. من فکر می‌کنم برخی از داستان‌ها و مجموعه‌ها مانند سریال‌های تاریخی براساس اقتضای کار لازم دارند از مواردی چون کلاه‌گیس استفاده کنند. به‌هرحال برای واقعی نشان‌دادن اتفاقات و دوری از هرگونه تصنعی بودن اثر، برخی فیلمسازان علاقه‌مند به استفاده از کلاه‌گیس برای شخصیت‌های زن هستند و به‌نظرم اشکالی ندارد.

اصلانی که بارها در جشنواره‌های مختلف از جمله فیلم فجر، عنوان سیمرغ بازیگری را کسب کرده است، درباره شرایط رخ داده برای فیلم «کاناپه» در آستانه جشنواره سی‌وپنجم که حواشی مختلفی را به‌دنبال داشت، به «صبا» گفت: من بنا ندارم درباره فیلمی خاص صحبت کنم و به‌طور کلی فکر می‌کنم با مدیریت درست و میانجی‌گری می‌توان جلوی برخی از حواشی و اتفاقات را گرفت. استفاده از کلاه‌گیس هم می‌تواند به شکل آزمایشی در آثاری به کار رود و ببینیم چه نتیجه‌ای رخ می‌دهد و چه مشکلاتی دارد!

فرهاد اصلانی که چندی پیش فیلم «دختر» با بازی‌اش وارد شبکه نمایش خانگی شده است، درباره چگونگی پوشش بازیگران در سینما گفت: باید از افراط و تفریط جلوگیری کرد. سینمای مصر هم زمانی دور با همین اتفاقات مانند استفاده از کلاه‌گیس مواجه شد و حلش کرد. ما در تلویزیون کشورمان می‌بینیم که بسیاری از آثار خارجی به‌راحتی نمایش داده می‌شود و نباید درباره آثاری که موارد ممیزی را رعایت کرده‌اند، سختگیرانه برخورد کرد.

بازیگر فیلم ماندگار «سفر به چزابه» تاکید کرد: باید رویه مشخصی درباره مسائلی مانند استفاده از کلاه‌گیس وجود داشته باشد و همه بتوانند براساس رویکرد مشخصی رفتار کنند تا دیگر هر کسی ادعای خاصی نکند. از این نظر لازم است مسئولان دینی و فرهنگی نظر قاطعی را صادر کنند.

منبع:صبا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.